top of page

ГУЛЯЙПІЛЬСЬКИЙ ДОСВІД.



Кірієнко Віталій Олексійович - головний агроном господарства ПП «СП Гуляйпільське».


Агроном – професія творча. На скільки він відчуває потреби рослин в стресових умовах, допомагає їм, настільки вони віддячують його врожаями.





Одним з прикладів інтенсивного ведення господарювання є елементи технології, які застосовує головний агроном ПП «СП Гуляйпільське»: Кірієнко Віталій Олексійович. Насіння оз.пшениці сорту Сториця, було оброблене протруйником з додаванням Гуміфілд Форте Брікс, нормою 0,8л/т., до складу якого входять: екстракт морський водоростей – 60г/л.; солі гумінових кислот – 135г/л.; в тому числі: амінокислоти – 20г/л.; калій К2О – 20г/л.; мікроелементи – 5г/л. Завдяки цьому сходи отримали своєчасні і дружні, рослини росли та розвивалися без конкуренції. Була гарно розвинена коренева система.


Восени було застосовано рідке комплексне добриво, нормою 100кг/га. Весною: підживлення по мерзло  талому ґрунту 17.02.20р. – сульфат амонію (80кг/га); КАС – 1;32 (100кг/га) - 05.03.20р.

Озима пшениця в господарстві ввійшла в зиму у фазі початок кущення. У зв’язку з теплою зимою ріст не припинявся і навесні вона вже була у фазі 31 початок 32 фази, набула зеленого кольору і гарно розвивалася. 28 березня 2020 року стовпчик термометра опустився до поділки t – 7оС і пшениця примерзла. Було прийнято рішення вивести її зі стресового стану продуктом компанії Агротехносоюз, від німецького виробника HUMINTECH Гуміфілд ВР-18, нормою – 0,4л/га. До складу якого входять: солі фульвових кислот – 20г/л.; солі гумінових кислот – 180г/л.; в тому числі: амінокислоти – 25г/л.; калій К2О – 30г/л.; мікроелементи – 5г/л. Універсальний антистресант використовується для посилення опору рослин таким стресам, як заморозки, стимулює розвиток кореневої системи та сприяє додатковому накопиченню пластичних речовин у озимих культур. Разом з Гуміфілд ВР-18, проти злісних зимуючих бур’янів, які на той час активно розвивались, навіть при низьких нічних температурах, застосували гербіцид – 03.04.20р. В подальшому разом із підвищенням температури вдень, та зниження її вночі почала з’являтися роса, яка активувала розвиток захворювання листового апарату. Для боротьби з якими було застосовано фунгіцид в баковій суміші з антистресантом Фульвігрейн Класик (0,4л/га) – 13.04.20р. До складу якого входять: солі фульвових кислот – 20г/л.; солі гумінових кислот – 180г/л.; в тому числі: амінокислоти – 25г/л.; калій К2О – 30г/л.; мікроелементи – 5г/л.; ауксин; інші біологічно активні речовини. Головними перевагами останнього треба зазначити наступне: швидко проникає в рослину; сприяє формуванню і росту бокових коренів; посилює здатність засвоювати поживні речовини; профілактика стресів різної природи.



На сьогоднішній день 25.05.20 р. озима пшениця знаходиться у фазі цвітіння, при цьому, поверхні листків в нормальному стані, гарного зеленого кольору, без видимих симптомів захворювань і нестачі мікро–макро елементів. Наступна фунгіцидна обробка буде проводитись разом з Гуміфілд ВР-18, нормою 0,4л/га., для покращення показників зерна та надання масі 1000 зернин більшої ваги.




Менеджер з регіонального розвитку Запорізької області. За більш детальною інформацією звертайтеся за телефоном 067-826-56-49




73 перегляди0 коментарів
bottom of page