top of page

Гуміфілд Форте Аміно – лідер у здоланні стресів на озимих культурах

Гуміфілд Форте Аміно – лідер у здоланні стресів на озимих культурах


У зв'язку з істотним зниженням середньодобових температур повітря протягом останньої декади березня 2021 року у деяких районах Херсонської області виникли характерні пошкодження озимих зернових та ріпаку, що може негативно вплинути на формування майбутнього рівня врожайності цих культур.


Симптоми проявляються у побурінні кінчиків рослин озимих зернових, розривах тканин. При цьому ослаблені рослини стають уразливими до збудників хвороб, які можуть швидко проникнути в пошкоджені листя і стебла. Якщо адаптивний потенціал рослин недостатній для того, щоб протистояти впливу стресового чинника, посилюється розпад органічних речовин, порушується енергетичний обмін. Якщо в такому стані рослина знаходиться досить тривалий час, то виникають незворотні пошкодження органів і тканин, і вона гине. Коли ж вплив стресу припиняється, і умови середовища нормалізуються, то в організмі включаються процеси усунення пошкоджень і відновлення функцій.


В одному з господарств Херсонської області, Голопристанського району, менеджером компанії Агротехносоюз було запропоновано внести на озимі культури потужний препарат для зняття сильних стресів - Гуміфілд Форте Аміно нормою 0,4 л /га.


Препарат спеціально розроблений для зняття з рослин жорстких стресів різного походження. Перевага препарату - вільні L-амінокислоти, які засвоюються рослиною протягом першої доби і відразу включаються в обмінні процеси в клітинах, забезпечуючи швидке і ефективне виведення рослин зі стану стресу. Гумат калію, крім пролонгованого антистресового ефекту, також сприяє зміцненню кореневої системи. Рослина витрачає енергію на синтез амінокислот з мікро та макроелементів ґрунту, а амінокислоти листом рослини засвоюються на 100 відсотків і дуже швидко. Вплив стресу швидко припиняється, і умови середовища нормалізуються.


ГУМІФІЛД ФОРТЕ АМІНО

Склад:

Амінокислоти 60 г / л

Солі гумінових кислот 135 г / л

в тому числі:

Калій K2O 20 г / л

Мікроелементи 5 г / л





Зазначимо, що використання даного антистресанта:

- Амінокислоти починають діяти протягом 3 годин після внесення;

- Підвищує силу і енергію росту рослин;

- Мобілізує імунну систему рослин;

- Сприяє розвитку кореневої системи;

- Активує регенерацію пошкоджених тканин рослин;

- Підвищує врожайність і якість сільськогосподарської продукції;



Менеджер з регіонального розвитку Херсонської області.


Степаненко Олександр








102 перегляди0 коментарів
bottom of page