top of page

Обробка насіння регулятором росту сприяла кращій стресостійкості за несприятливих умов — фахівці


Контрольний і дослідний посіви озимої пшениці








Нетипово тепла зима та дефіцит вологи негативно вплинули на ростові процеси озимих культур. Окрім цього, у весняний період на полях спостерігалось суттєве коливання нічних температур, що також викликало у рослин стрес та негативно позначилось на продуктивності посівів.


Зазначається, що на дослідній ділянці озимої пшениці було помічено, що на контролі рослини мали світле забарвлення, а на досліді були темно-зеленого кольору. Після виміру приладом Dualex Scientific+ кількості хлорофілу та флавононів в листках озимої пшениці отримали результати: 

  • вміст хлорофілу на контролі був 47-48, флавононів — 1,5-1,56, що свідчить про зниження споживання рослинами азоту

  • на досліді вміст хлорофілу був 52-53, а вміст флавононів становив 1,1-1,2, що говорить про хороше споживання рослинами азоту. Як результат різниця в забарвленні і стані посівів. 

Слід зазначити, що на дослідній ділянці з осені був використаний регулятор росту Гуміфілд Форте Брікс в нормі 0,8 л/т насіння. Зі слів спеціалістів компанії «Агротехносоюз», це сприяло отриманню дружних та рівномірних сходів на один день раніше ніж на ділянці контролю, де висівалось необроблене насіння.


«Весною після відновлення вегетації, посіви були оброблені стимулятором росту Фульвітал Плюс 0,45 л/га, а у фазу вихід в трубку був застосований антистресант Гуміфілд Форте Фульвік в нормі 0,5 л/га», — повідомили фахівці.

Надалі планується внесення препарату Гуміфілд Форте Аміно у фазу цвітіння для покращення запилення та формування зернівок.

86 переглядів0 коментарів
bottom of page