top of page

Збільшення урожаю ріпаку після цвітіння

Існують агротехнологічні прийоми, які дозволяють вплинути на збільшення врожаю ріпаку після цвітіння.


У фазу наливу насіння, як раз визначається маса 1000 насінин. Тривалість період наливу найбільше залежить від температурних режимів. І чим довшим буде період наливу, тим буде більша маса насіння. Накопичення асимілянтів в стручку відбувається на 80-90% за рахунок продуктів фотосинтезу, саме тому дуже важливо стимулювати його інтенсивність!


Для того щоб збільшити період наливу та підвищити інтенсивність фотосинтезу компанія «Агротехносоюз» рекомендує до застосування препарати Фульвітал Плюс в.с., 0,45 л/га та Фульвігрін Стимул 0,5-1,0 л/га.


Фульвітал Плюс в своєму складі містить фульвові кислоти та мікроелементи в легкодоступній формі. Фульвові кислоти збільшують площу листя, підвищують інтенсивність фотосинтезу та посилюють активність ферментів. Таким чином, період наливу буде подовжено, а інтенсивність фотосинтезу підвищено!


Препарат Фульвігрін Стимул має три діючі речовини. До його складу крім фульвових кислот входить екстракт морських водоростей та азот. Фітогормони, які містяться в екстракті морських водоростей стимулюють синтез хлорофілу та підвищують стійкість до високих температур та посухи. Тобто поєднання таких діючих речовин сприяє активному фотосинтезу, підвищує стійкість рослин до високих температур та посухи, що допомагає максимально розкрити генетичний потенціал.


23 перегляди0 коментарів
bottom of page