top of page

Покращення якості винограду



В сучасному світі дуже багато поціновувачів справжнього вина, але щоб створити незабутній смак винного напою, потрібно докласти багато зусиль. Найважливішим фактором хорошого вина являється правильно підібраний сорт винограду, але не менш важливим є догляд за ним.

«Сонячне Закарпаття» в Україні славиться своїм благодатним кліматом і схилами багатих на мінерали вулканічних гір, на яких росте виноград. Саме на цих схилах ростуть виноградники сучасного виноробного заводу Cotnar. Торгова марка Cotnar ставить собі за мету виготовлення вин з неповторним смаком і ароматом, тому вимоги до вирощування винограду тут на високому рівні.

Фото 1. Схили заводу Cotnar

Представники компанії «Агротехносоюз» завітавши на завод, запропонували випробувати препарати Гуміфілд ВР-18 в.с. і Фульвітал Плюс в.с. на дослідних ділянках виноградника. Агроном не заперечив досліду, а навпаки підтримав його проведення,

Фото 2. Виноградники заводу адже його цікавив вплив солей гумінових і фульвових кислот на якісні і кількісні показники винограду.


Для закладання досліду обрали класичний сорт винограду Каберне Совіньйон. Внесення препаратів відбувалося в 6 етапів:

І – початок цвітіння – Фульвітал Плюс – 0,4 л/га;

ІІ – кінець цвітіння – Фульвітал Плюс – 0,4 л/га;

ІІІ – ріст і розвиток ягід – Гуміфілд ВР-18 – 0,4 л/га;

IV – ріст і розвиток ягід (через 14 днів) – Гуміфілд ВР-18 – 0,4 л/га;

V – дозрівання ягід – Гуміфілд ВР-18 – 0,4 л/га;

VI – дозрівання ягід (через 14 днів) – Гуміфілд ВР-18 – 0,4 л/га;


Фото 3. Отриманий урожай

Зібравши урожай з дослідної ділянки і проаналізувавши показники порівняно з контролем було отримано наступні дані:


Згідно отриманих даних можна зробити висновок, що двократне внесення Фульвітал Плюс і чотирикратне внесення Гуміфілд ВР-18 на протягом вегетації позитивно вплинуло на якісні і кількісні показники винограду. Вміст цукрів в ягодах винограду збільшився на 2,5% порівняно з контролем, а врожайність зросла на 12%.



2 перегляди0 коментарів
bottom of page