top of page

Приклад отримання дружніх сходів в умовах дефіциту вологи!


Осінь 2023 року виявилась посушливою, опадів не було понад 40 днів, що призвело до ситуації, коли багато господарств вимушені були проводити сівбу в суху землю. Чернігівська область не була винятком, сівбу проводили у пізні терміни в очікувані дощів.

В одному з господарств Чернігівської області, Чернігівського району посів проводили після 25-го вересня. Щоб забезпечити кращий розвиток рослин в умовах дефіциту вологи, насіння обробили фунгіцидом в комплексі зі стимулятором росту Фульвігрейн Сід в.с., 0,8 л/т. Це препарат на основі гумату калію, екстракту морських водоростей та гібереліну, який забезпечує отримання швидших сходів та активує ріст кореневої системи. Додаткові витрати на препарат Humintech склали 106 грн/га (за рекомендованою ціною).


Результат:

  • Сходи з’явилися 12 жовтня, огляд посівів проводили 18 жовтня.

  • Візуально було помітно, що рослини на ділянці, де насіння обробляли препаратом Фульвігрейн Сід в.с., краще зійшли з більшою кількістю схожих рослин.

  • Після детального огляду посіву було зафіксовано, що на дослідній ділянці рослини сформували більшу кореневу систему (друге фото). Потужніша коренева забезпечує ефективніше використання поживних речовин та вологи з ґрунту.

  • Провівши обліки зафіксували, що у рослин із контрольної ділянки було в середньому по 2-3 корінці, а у рослин із дослідної ділянки по 3-4 корінці.

  • На 1 м2 кількість рослин, які сформували 2 листки на дослідній ділянці було 240 шт, а на контрольній взагалі не було. Кількість рослин із 1-им розгорнутим листком на досліді було 352 шт, на контролі 392 шт.

  • Проростків, які ще взагалі не сформували листків на дослідний ділянці було 72 шт, на контрольній 240 шт.

Отже, обробка насіння препаратом Фульвігрейн Сід в.с., 0,8 л/т, до складу якого входить гумат калію, забезпечила отримання дружніх та рівномірних сходів навіть в умовах дефіциту вологи. Рослини оброблені німецьким препаратом Фульвігрейн Сід в.с., значно випереджають в рості необроблені рослини з контрольної ділянки. Завдяки швидкому росту рослини на дослідній ділянці накопичать більше цукрів перед настанням зими та матимуть кращі шанси на успішну перезимівлю.

14 переглядів0 коментарів
bottom of page