top of page

Взаємовигідне поєднання фульвових та гумінових кислот.

Солі фульвових та гумінових кислот створюють синергетичний ефект. Їх вплив на рослину взаємодоповнюється, а ефективність підвищується в рази.

1. Фульвові кислоти поліпшують живлення.


Фульвові кислоти здатні розділяти мінерали на іони. В такій формі рослини легко та швидко засвоюють елементи живлення. Фульвова кислота – природний комплексоутворювач, легко проникає через клітинну мембрану завдяки низькій молекулярній вазі і транспортує поживні елементи до місць метаболізму.


2. Детоксикація рослин

Фульвова кислота має здатність на хімічному рівні модифікувати вільні радикали, перетворюючи їх в нові з'єднання. Потрапляючи в клітину рослини фульвова кислота зв'язує радіонуклідні речовини. Таким чином зв'язані токсичні речовини виводяться з організму рослини. Це підвищує ефективність фульвової кислоти як стимулятора росту рослин.


3. «Пробудження» імунної системи рослин

Фульвова кислота здатна акумулювати фотонну енергію сонця, яка перетворюється в хімічну енергію потрапляючи в клітини рослини. Така додаткова енергія укріпляє клітини рослин та стимулює процеси життєдіяльності організму рослини в цілому, зокрема фотосинтез. Стимуляція клітинного дихання призводить до активізації неактивних нейрофілів, що й «пробуджує» імунну систему рослини.


Отже, дія солей фульвових кислот разом із солями гумінових кислот забезпечує комплексний вплив на рослину, активізуючи фізіологічні процеси на всіх стадіях вегетації. Саме тому органічне добриво Гуміфілд важливо застосовувати як для обробки насіннєвого матеріалу, так і застосування по вегетації рослин.

В Зміївському районі, Харківської області соняшник обробляли гербіцидом з класу імідазолінонів. Рослини соняшнику були в пригніченому стані. Для пришвидшення виведення з стресового стану вирішили посіви обробити сумішшю двох препартів Фульвітал Плюс (з.п.) 0,150 кг/га та Гуміфілд Форте Аміно 0,5 л/га. Внесення проводили через 7 днів після обробки гербіцидом.

Оброблені рослини швидше відновили вегетацію. В подальшому, візуально не дуже була видна різниця між обробленими і необробленими рослинами. Але, як говорять: «бункер покаже». І він показав. На ділянці де були використані препарати компанії ТОВ «Агротехносоюз» Фульвітал Плюс (з.п.) – 0,15 кг/га та Гуміфілд Форте Аміно – 0,5 л/га зібрали на 4 центнери з гектару більше ніж на контрольній ділянці.

Препарати виконали свою роботу на п’ять з плюсом.

Фахівці нашої компанії завжди раді допомогти вам захистити ваші рослини від впливу стресів.

До зустрічі на полях України.


Більш детальну консультацію по препаратах компанії Агротехносоюз та зробити попереднє замовлення, можна за телефоном +38(096)719-39-01

Автор:

Менеджер з розвитку продукції компанії Агротехносоюз по Харківській і Луганській областях

Лазуренко Євгеній









55 переглядів0 коментарів
bottom of page