top of page

Гербіцидний стрес на соняшнику

Соняшник – головна олійна культура у Східній Європі. На сьогоднішній день існують добре продумані та випробувані технології для його вирощування. Проте, навіть маючи значний досвід іноді виникають помилки, які потрібно швидко виправляти.


В одному з господарств Вінницької області, після застосування на соняшнику гербіцидів рослини отримали стрес. Виявивши пожовтіння і пригнічення культурних рослин було прийнято рішення застосувати потужний антистресант німецько виробництва – Фульвігрін Антистрес.

Фото на 6 день після отримання стресу


На фото можете бачити стан рослин на момент внесення антистресанту Фульвігрін Антистрес в.с. Внесення проводили на шостий день після гербіцидного стресу. Препарат Фульвігрін Антистрес застосовували у нормі 1,0 л/га. До складу препарату входить: 100 г/л солей гумінових і фульвових кислот, 100 г/л амінокислот та 100 г/л екстракту морських водоростей.

Стан рослин на четвертий день після застосування препарату Фульвігрін Антистрес 1,0 л/га


На четвертий день після внесення препарату Фульвігрін Антистрес було зафіксовано відновлення забарвлення листкових пластин, що свідчить про зниження дії струсу.


Стан поля на десятий день після застосування препарату Фульвігрін Антистрес 1,0 л/га


Через десять днів після внесення препарат Фульвігрін Антистрес соняшник майже повністю відновив забарвлення листкових пластин, ріст та розвиток.

У разі виникнення подібних ситуацій рекомендуємо до застосування наступні препарати:

- Гуміфілд Форте Аміно в.с., 0,5 л/га (базовий та ефективний препарат. Містить в складі 135 г/л солей гумінових кислот та 60 г/л амінокислот рослинного походження).

- Фульвігрейн Антистрес в.с., 0,4 л/га (підсилений дією янтарної кислоти (бурштинової) та ароматичними оксикарбоновими кислотами).

- Фульвігрін Антистрес в.с., 0,5-1,0 л/га (найпотужніший антистресант, який містить в складі три збалансовані діючі речовини, рекомендований для зняття дії сильних стресів).




267 переглядів0 коментарів
bottom of page