top of page

Гумати! А що кажуть вчені?Дія гуматів у цифрах



Група вчених (Michael T. Rose, Antonio F. Patti, Karen R. Little, Alicia L. Brown, W. Roy Jackson, Timothy R. Cavagnaro) провела аналітичний огляд статей про застосування гуматів у наукометричній базі даних Scopus. Аналіз 700 дослідів застосування гумінових речовин з нормою 50-150 г/га при внесенні по листу дав наступні результати:


· Суха маса пагонів різних рослин збільшилася на 22%. Так у випадку пшениці озимої спостерігали приріст маси пагонів на 17,2% порівняно з контролем.

· Суха маса коренів різних рослин збільшилася на 21%. Так у випадку пшениці озимої був зареєстрований приріст маси коренів 16% порівняно з контролем, а для кукурудзи аналогічний показник становить 20%.

· Фізіологічна активність гумінових речовин, отриманих з леонардиту, було вище, ніж у речовин, отриманих з лігніну і торфу.

· Застосування солей гумінових та фульвових кислот сприяє засвоєнню азоту і фосфору, шляхом механічного та хімічного зв'язування іонів амонію NH4+ та ортофосфат-іонів PO43-. Використання солей гумінових кислот призвело до підвищення засвоєння азоту на 6% при одночасному застосуванні з карбамідом.



Солі гумінових та фульвових кислот, які містяться в препаратах німецького виробництва HuminTech виробляються із леонардиту!

Широкий перелік препаратів дає можливість ефективно протидіяти різноманітним стресовим факторам. Для профілактики стресів, стимуляції росту кореневої системи, покращення якісних показників та кількісних показників врожаю рекомендуємо: Гуміфілд ВР-18 в.с., Гуміфілд в.г.


2 перегляди0 коментарів
bottom of page