top of page

Ефект від обробки насіння нуту та коріандру!


У ТОВ «АФ» Батьківщина», яке розташоване в с. Воскресенка, Пологівського району, Запорізької області для передпосівної обробки насіння зернових культур разом з протруйником використовують Гуміфілд Форте Брікс у нормі 0,8 л/т. Основні переваги препарату полягають в:

- прискоренні проростання насіння під впливом абіотичних чинників;

- стимулюванні розвитку кореневої системи;

- забезпеченні пролонгованого захисту проростків від стресів при несприятливих умовах.

На території господарства (відділення № 4) в 2020 році було закладено дослід використання даного препарату при обробці насіння нуту, сумісно з протруйником, у нормі 1,6 л/т. Посів проводили 6 березня. Норма висіву становила 150 кг/га. Дружні сходи отримали через 8 діб. При огляді дослідної ділянки разом з агрономом відділення та спеціалістами компанії Агротехносоюз, було відзначено гарний розвиток рослин нуту з міцною розгалуженою кореневою системою, навіть за умов недостатнього зволоження першого періоду вегетації.




Також, було проведено дослід застосування Гуміфілд Форте Брікс при передпосівній обробці насіння коріандру в умовах господарства (відділення № 5). Насіння було оброблено у двох варіантах – 0,8 л/т та 3 л/т, що дало змогу відзначити переваги використання препарату при більшій концентрації. Норма висіву культури – 23 кг/га.



При огляді дослідних ділянок було відмічено більшу вегетативну масу та кращий розвиток кореневої системи рослин у другому варіанті (застосування препарату у нормі 3 л/т). Подальші спостереження за розвитком культури дали змогу зробити висновок, що рослини коріандру мали вищу стійкість до гербіцидного стресу та впливу посухи.

В подальшому, сподіваємось на плідну співпрацю з агрономами відділень 4 та 5 ТОВ «АФ» Батьківщина» - Макаровичем В. В. і Галашем І. В., щоб ознайомити Вас з результатами збирання врожаю культур на дослідних ділянках, та з керівництвом господарства визначити основні агротехнологічні прийоми застосування антистресантів та стимуляторів росту HuminTech GmbH.

За більш детальною інформацією звертайтеся за телефоном 067-826-56-49


83 перегляди0 коментарів
bottom of page