top of page

«За кулісами німецького виробництва: подорож до Humintech з Агротехносоюз»

Оновлено: 7 лист. 2023 р.


Вісім років тому, компанія «Агротехносоюз» вирішила організувати першу подорож для своїх партнерів та постійних клієнтів до Німеччини для знайомства із виробництвом добре відомих в Україні препаратів - Гуміфілд та Фульвітал Плюс, компанії Humintech.


Поїздки виявились надзвичайно цікавими та інформативними, оскільки давали можливість відвідати кар’єр Garzweiler, на якому видобувають Леонардит та розкривали перед учасниками особливості виробництва гуматів Humintech і знайомили з інноваційними та технологічними досягненнями в компанії. До того ж гості мали нагоду відкрити для себе красу міста Дюссельдорф, взяти участь у захопливих екскурсіях та відвідати смачної місцевої їжі включаючи різноманітні смаколики.


У 2019 році виробництво в Німеччині відвідали 4 групи з клієнтів та партнерів компанії Агротехносоюз загальною кількістю понад 130 людей.


На жаль, спочатку через ковід, а зараз через війну компанія «Агротехносоюз» не має можливості організувати нові поїздки. Тому, у цій статті ми пропонуємо вам ознайомитись із найважливішою інформацією із подорожі та дізнатися більше про німецького виробника антистресантів та стимуляторів росту – компанію Humintech.


Humintech – це 50 років досвіду




Humintech GmbH – це німецьке біотехнологічне підприємство розташоване біля містечка Гревенброх. (Координати: 51.05784748244179°N, 6.560639663384552°E.). Вже понад 50 років німецька компанія виробляє продукти, які сприяють підвищенню врожайності та якості сільськогосподарських культур. Завод компанії оснащений сучасним обладнанням, що в поєднанні з використанням передових технологій дозволяє забезпечувати високу якість продукції.


Історія підприємства почалась ще на початку 1970-х років. з WESKO GmbH & Co. KG, колишньої дочірньої компанії Rheinbraun AG. Разом з Інститутом рослинництва Боннського університету компанія шукала екологічно чистий і стійкий підхід до відновлення ландшафтів Рейнських вугільних родовищ після видобутку бурого вугілля. Результатом цих зусиль став Perlhumus, кондиціонер ґрунту на основі сильно окисленого м’якого бурого вугілля.

Фото 1974-го року


У 2001 році назву WESKO було змінено на Humintech GmbH. Крім того, компанія відкрила для себе багато нових сфер застосування гумінових кислот і розробила продукти для використання в сільському господарстві, тваринництві, промисловому секторі та екологічних технологіях.


У 2008 році німецький виробник гумату калію починає співпрацю з компанією Агротехносоюз. З 2009-го року на ринку України з’явився перший якісний гумат калію!





У 2013 році Humintech перемістила свою штаб-квартиру з Дюссельдорфа в Гревенбройх, Північний Рейн-Вестфалія. Їх інноваційні та виробничі потужності розташовані неподалік від сировинних підприємств, поруч із кар’єром бурого вугілля Garzweiler II. Офіційне відкриття оновленого заводу відбулося у вересні 2015 року.


Humintech – це якісна сировина


Основною діючою речовиною препаратів Humintech є гумат калію (гумінова речовина). Гумінові речовини містяться у всіх ґрунтах і утворюються з продуктів розкладання рослин. Певно вам доводилось чути, що деякі гумати виробляються із сапропелю, торфу, бурого вугілля чи Леонардиту. В чому відмінність таких гуматів?


Перераховані види сировини містять різну кількість гумінових кислот. Для прикладу у звичайному ґрунті його до 3%, торфі до 10%, а у шарі м’якого бурого вугілля, яке ще не досягло процесу повної трансформації, вміст гумінових кислот досягає концентрації до 80%. Цей шар м’якого бурого вугілля в усьому світі називають Леонардитом. Леонардит відрізняється від бурого вугілля ступенем окиснення та вищою біологічною активністю.


В Україні, на жаль, немає покладів високоякісного Леонардиту, як правило, є лише м’яке буре вугілля із низьким ступенем окиснення. Застосування гуматів із сировини низької якості також можливе, але щоб досягти бажаного ефекту норма застосування має бути в 5-6 разів вище порівняно із нормою препарату Гуміфілд в.г.


Висока норма (500 г) теоретично теж може мати свій позитивний вплив на врожайність, проте зависока концентрація унеможливить внесення гумату в одній баковій суміші з іншими засобами захисту рослин, адже гумат має лужну реакцію.


Українські виробники препаратів (які містять гумат), в 90% випадків створюють аналоги препаратів Humintech з ідентичною нормою застосування. Та вони мають значно нижчу біологічну активність ніж німецький гумат (адже виробляються із сировини низької якості) через що споживач не бачить бажаного ефекту на полі та достатньої прибавки врожаю. Тому потрібно застосовувати якісний гумат калію від компанії Humintech.


Найбільшим кар’єром із покладами Леонардиту в Європі є Garzweiler! Завод компанії Humintech розташований 10 км від заводу. Величезний майданчик із покладами Леонардиту, дає можливість німецьким фахівцям кожного разу відбирати найякіснішу сировину, яка відповідає усім міжнародним стандартам якості та має найвищу біологічну активність.



Кар’єр Garzweiler дійсно величезний. Його розмір складає 6600 гектарів. Для прикладу це як половинна міста Вінниця або як 1:1 місто Рівне.

70 мільйонів років тому на місці даного кар’єру розташовувались мангрові зарослі. Тобто процес перетворення Леонардиту триває мільйони років, що робить його дуже біологічно активним та багатим на гумінові кислоти. Для прикладу утворення торфу завершується лише за кілька тисяч років.


Тому Леонардит відрізняється від інших видів сировини своєю збагаченою молекулярною структурою. Біологічна активність сировини із якісного Леонардиту приблизно в п’ять разів вища за інші гумінові речовини.


Humintech – це сучасне виробництво


Компанія Humintech відома своїми передовими технологіями та інноваціями у сфері агропромислового виробництва. Процес виробництва продукції відбувається на високоорганізованому заводі, який оснащений сучасним обладнанням та системами контрою якості.


Високі стандарти якості. Humintech дотримується найвищих стандартів якості на кожному етапі виробництва. Всі сировинні матеріали проходять суворий відбір, щоб гарантувати їхню чистоту та ефективність. Кожна партія продукції проходить контроль якості, що включає в себе лабораторні тести та випробування на полі.


Запатентована технологія. Humintech має запатентовану технологію виробництва препаратів (які містять гумат калію). Поєднання запатентованої технології з виробництвом оснащеним новим сучасним обладнанням дозволяє виробляти високоякісні препарати та забезпечувати їх стабільність та ефективність протягом тривалого часу. Досягти стабільності розчину препаратів які містять гумат калію особливо тяжко. Адже при високій концентрації діючої речовини в препарат може відбуватись желеутворення. Це не впливає на біологічну активність препаратів, проте ускладнює процес внесення. Тому для збереження стабільності розчину головне дотримуватись рекомендацій зберігання та застосування препаратів.




Лабораторні дослідження та розробка. Humintech не зупиняється на досягнутому та активно інвестує в дослідження і розробки. Компанія постійно працює над покращенням властивостей своїх продуктів та співпрацює з науковцями і фахівцями.


Підсумовуючи нашу подорож за кулісами виробництва Humintech, можемо підкреслити три ключові складові, які забезпечують виготовлення найякісніших антистресантів на стимуляторів росту (на основі д.р. гумат калію) у Європі.


Перша складова якісних продуктів Humintech - це якісна сировина. Фахівці компанії ретельно відбирають найкращий Леонардит із найбільшого кар’єру з його покладами в Європі. Якісний Леонардит лежить в основі препаратів. Це гарантує надійність і ефективність кожного граму діючої речовини.


Досвід виробництва - це друга ключова складова успіху Humintech. Завдяки досвіду в 50 років постійної практики та вдосконалення процесів виробництва, компанія досягла високих стандартів якості та стабільності продукції.


Третя складова це - інноваційний завод Humintech. Завдяки найсучаснішому обладнанню та технологічним інноваціям, компанія створює якісні препарати. Кожен етап виробництва контролюється і оптимізується для досягнення максимальної ефективності у полі.


Перераховані складові роблять компанію Humintech передовим гравцем на міжнародному рівні у галузі антистресантів та стимуляторів росту рослин. Широкий спектр застосування дозволяє зменшувати вплив стресів на рослини та підвищувати врожайність та якість продукції.


Компанія Агротехносоюз зацікавлена відновити поїздки на завод Humintech і сподівається це стане можливим найближчим часом. Якщо у вас виникли питання звертайтесь до представників компанії Агротехносоюз.

Телефони за посиланням: www.agrotechnosouz.com.ua/distribyutori



230 переглядів0 коментарів
bottom of page