top of page

Значення стимулювання розвитку кукурудзи у фазі 6-9 листків!


Повністю розвинута по площі живлення мичкувата коренева система кукурудзи формується тільки у фазу 6-9 листків, а максимальної глибини корені досягають тільки у фазу викидання волоті. Коренева система розвивається повільно, тому рослини кукурудзи пізно використовують повний об’єм грунту як в глиб, так і по горизонталі (в міжряддях). Цим пояснюється недостатнє засвоєння поживних речовин молодими рослинами, що потрібно обов’язково враховувати у системі живлення кукурудзи. Тому, використання добрив для позакореневого підживлення (фоліарно) на основі фульвових кислот допомагає рослинам кукурудзи активно використовувати елементи живлення з ґрунту.

За температури вище 31°C активність ферменту, необхідного для синтезу гормонів, понижується, клітинний поділ призупиняється. В період екстремальних температур необхідно застосовувати добрива із вмістом фітогормонів та амінокислот, інакше клітинний поділ та ріст припиниться. Підтримка балансу ключових гормонів рослин допомагає протидіяти факторам, які викликають стрес й дає змогу підвищити повноту використання генетичного потенціалу, закладеного в насінині.

Залежно від ситуації, на кожному конкретному полі рекомендуємо використовувати препарати нової лінійки ФУЛЬВІГРЕЙН (з вмістом фітогормонів) компанії Агротехносоюз :


Фульвігрейн Старт:

- солі гумінових кислот – 135 г/л

- фульвові кислоти – 60г/л

- АУКСИН

- ЦИТОКІНІН

- ГЛІЦИН

- ГЛЮТАМІН

- інші біологічно-активні речовини

Підвищує коефіцієнт засвоєння важкодоступних елементів живлення завдяки фульвовим кислотам. Антистресова дія солей гумінових кислот посилена амінокислотами ГЛІЦИНОМ та ГЛЮТАМІНОМ. Посилює ріст кореневої системи за рахунок дії гумату калію та АУКСИНУ.


Фульвігрейн Стимул:

-фульвові кислоти – 200г/л

-мікроелементи – 70г/л

- АУКСИН

- ЦИТОКІНІН

Підтримує гормональний баланс рослини та закладання генеративних органів. Стимулююча дія фульвокислот посилена двома основними гормонами росту: ЦИТОКІНІНАМИ і АУКСИНАМИ. Присутні в препараті мікроелементи забезпечують корекцію дефіциту елементів живлення.


Фульвігрейн Класик:

- солі гумінових кислот – 180 г/л

- фульвові кислоти – 20 г/л

- АУКСИН

- Ароматичні оксикарбонові кислоти

Стимулює закладання, галуження і ріст кореневої системи за рахунок дії гумату калію та АУКСИНУ. Має виражену профілактичну антистресову дію за рахунок ароматичних оксикарбонових кислот та гумату калію.


Автор: Чубко Олександр – менеджер з питань регіонального розвитку ТОВ «Агротехносоюз»













2 перегляди0 коментарів
bottom of page