top of page

Зняття гербіцидного стресу на соняшнику

Соняшник – теплолюбива й посухостійка рослина і є головною олійною культурою України. Його корені дістають вологу з нижчих шарів ґрунту.

У Полтавській області весна та перша половина червня 2021р. видалися досить вологими й прохолодними, з різким підвищенням та пониженням температур. Велика кількість опадів не давала можливості аграріям вчасно посіяти, а сильні вітри - вчасно обробити посіви (запізнення з фазами).


В одному з господарств Полтавської області через погодні умови, з запізненням застосовували гербіцид на соняшнику, рослини були в фазі 4 пари листків. Як результат, рослини пожовтіли, припинили свій ріст і виглядали досить пригнічено. Необхідно їх було виводити із стресу.



Фото 1. Стан рослин після гербіцидного стресу


Спеціалістами компанії Агротехносоюз було запропоновано господарству застосувати потужний антистресант Гуміфілд Форте Аміно нормою 0,5 л/га, який розроблено спеціально для зняття з рослин сильних стресів різноманітного походження. Гуміфілд Форте Аміно виробляється в Німеччині компанією «Humintech».

Містить в собі:


• Амінокислоти - 60 г/л

• Солі гумінових кислот - 135 г/л

• в тому числі: Калій K2O - 20 г/л

• Мікроелементи - 5 г/л




Препарат відновлює рослини після гербіцидного стресу, посилює посухостійкість, захищає рослини від негативної дії гербіцидів. Добре сумісний з пестицидами та добривами. Основа препарату – вільні L-амінокислоти, які

засвоюються рослиною протягом першої доби та відразу включаються до обмінних процесів у клітинах, забезпечуючи швидке та ефективне виведення рослини зі стану стресу. Гумат калію, окрім пролонгованого антистресового ефекту, також сприяє росту та розвитку кореневої системи.


На 7-й день після обробки Гуміфілд Форте Аміно рослини соняшнику відновили свій ріст, листки набули зеленого окрасу, що говорило про відновлення процесів фотосинтезу.



Фото 2. Стан рослин через 7 днів після внесення препарату

Гуміфілд Форте Аміно в.с., 0,5 л/га


За подібними ситуаціями по Україні та їх вирішенню спостерігайте на сайті компанії https://www.agrotechnosouz.com.ua/


Автор: Регіональний менеджер Полтавської області Скок Руслан











111 переглядів0 коментарів
bottom of page