top of page

Отримайте дружні сходи


Обробка насіння - один із ключових етапів у технології вирощування сільськогосподарських культур. Перед сівбою посівний матеріал обробляють протруйниками фунгіцидного та інсектицидного типу. Від хвороби і шкідників захистили, але стреси різної природи у період проростання і підготування рослини до зимівлі здатні завдавати не менше шкоди ніж хвороби чи шкідники.




Препарат Фульвігрейн Сід в.с. виробляється на новітньому заводі німецькою компанією Humintech GmbH. Сировина для нього – леонардит з найвищим вмістом гумінових і фульвових кислот з кар’єру Гарцвайлер та морські водорості північних морів.






Солі гумінових кислот у складі препарату виконують роль потужного антистресанта та адаптогена. При проростанні насінини гумат калію контактує з проростом, проникає всередину і стимулює молоду рослину протягом всього періоду осінньої вегетації. Основна роль гумату на даному етапі полягає в тому, що він понукає рослину до кращого коренеутворення, адже саме здорова і потужна коренева система в майбутньому стане запорукою високого врожаю. В результаті чого, за допомогою солей гумінових кислот ми маємо змогу отримати добре розвинену кореневу систему, яка забезпечить рослину достатньою кількістю води і поживних елементів і як результат ми отримаємо краще кущення та інтенсивніший фотосинтез.


Не варто забувати і про екстракт морських водоростей, який міститься у складі препарату. Витяжка морських водоростей отримана методом механічної екстракції. Відсутність впливу високих температур та лугів забезпечує найвищу якість екстракту морських водоростей та високу біологічну активність цитокінінів, ауксинів, полі-, оліггосахаридів та альгінової кислоти. Одними з його компонентів є фітогормони: цитокініни і аукисини. Ауксини стимулюють рослину до додаткового коренеутворення, що в сукупності з дією гумату калію забезпечить добрий ріст кореневої системи. Завдяки цитокінінам, рослини будуть стимулюватись до швидкого утворення листків з послідуючим кущенням, в наслідок чого, перед входом в зиму ми отримуємо темно-зелену рослину, яка накопичила достатню кількість цукрів і утворила потужну кореневу системою. За рахунок гібберелінів стимулюється синтез альфа-амілази яка розщеплює крохмаль до глюкози і прискорює появу сходів


Якщо посівний матеріал буде оброблено препаратом Фульвігрейн Сід в.с., то негативний вплив стресів суттєво зменшується – стимуляція рослин гуматом калію та екстрактом морських водоростей робить їх більш стійкими до посухи, післядії гербіцидів та заморозків. Перед входженням в зиму вони матимуть добре розвинену кореневу систему та достатній запас поживних речовин, що дасть змогу їм закласти гарний врожай.

Посушлива та бездощова погода з кожним роком все частіше стає великою проблемою для отримання дружніх сходів та нормального розвитку рослин, аби вони увійшли в зиму в гарному стані. Саме для таких випадків спеціалісти компанії «Агротехносоюз» на етапі обробки насіння радять включати в технологію вирощування озимих зернових і ріпаку препарат Фульвігрейн Сід в.с. у нормі 0,8 л/т.



74 перегляди0 коментарів
bottom of page