top of page

Подолаємо проблеми при відновленні весняної вегетації на ріпаку

З кожним роком фермери Півдня України збільшують площі для вирощування ріпаку озимого.


Адже ця сільськогосподарська культура проявляє себе як високорентабельна і затребувана на ринку. Агрономи в господарствах ретельно підбирають інтенсивні технології вирощування даної культури для отримання максимальних врожаїв. Кажучи відверто, не завжди виходить цього досягнути – погода, та інші негативні фактори вносять свої невтішні корективи, в підсумку страждає врожай.

Така ситуація цією весною склалася в господарстві на території Подільського району Одеської області. Після внесення суміші гербіциду з фунгіцидом на посівах озимого ріпаку, температура повітря опустилася з +15 вдень до -3° вночі. Різкий перепад, суттєве зниження температури повітря викликало холодовий стрес у рослин озимого ріпаку. Наявність діючої речовини гербіциду, при низькій температурі повітря, негативно вплинула на процеси метаболізму в культурних рослинах, що призвело до пригнічення і пошкодження.





Для зняття стресу у рослин та запобігання втраті врожайності, було прийнято своєчасне рішення, обробити постраждалий ріпак препаратом компанії з Німеччини Humintech GmbH Фульвігрін Антистрес в.с., нормою витрати 1 літр на гектар.

Фульвігрін Антистрес в.с., – антистресант з пролонгованою дією та стимулюючим ефектом, трикомпонентна суміш з морських водоростей, вільних амінокислот, солей гумінових кислот, котрі швидко проникають в рослину і стимулюють її до відновлення всіх повноцінних процесів метаболізму. А солі гумінових кислот, впливають на пролонгацію захисної антистресової дії строком до трьох тижнів.

Після того, як минув тиждень з обробки препаратом Фульвігрін Антистрес в.с., виїхавши з агрономом даного господарства на поле озимого ріпаку зроблено висновок - рослини які були оброблені антистресантом з пролонгованою дією та стимулюючим ефектом компанії Humintech GmbH повністю відновили вегетацію.

Навіть в таких умовах виростити хороший урожай можливо, для цього спеціалісти компанії «Агротехносоюз» порекомендовали до використання стимулятор росту та дефіцит-коректор елементів живлення - Фульвітал Плюс з.п., нормою витрати 0,1 кг/га в баковій суміші разом з фунгіцидом, інсектицидом і мікродобривами. В даному випадку препарат Фульвітал Плюс з.п. за рахунок фульвових кислот, які входять до його складу, допоможе повністю відновили вегетацію рослини, сприяє кращому засвоєнню мікродобрив через листовий апарат і стимулює додаткове засвоєння елементів живлення з ґрунту.


Ришков Миколай – менеджер з розвитку компанії Агротехносоюз по Миколаївській і Одеській областях




Препарати компанії Humintech GmbH - максимальна віддача від кожної рослини.






14 переглядів0 коментарів
bottom of page