top of page

Пошкоджені градом буряки на Полтавщині відновили втрачену вегетативну масу — досвід Агротехносоюз


Посіви цукрових буряків після внесення регуляторів росту

2 червня в Полтавській області пройшов сильний град, який завдав шкоди посівам цукрових буряків на площі понад 1 тис. га. Повторний огляд посівів станом на 18 червня засвідчив про позитивний ефект від внесення препаратів та відростання на культурі нових листків.

Зазначається, що на час першого обстеження посівів було знищено майже всю листкову поверхню цукрових буряків. За рекомендаціями фахівців компанії «Агротехносоюз», з метою відновлення вегетативної маси рослин у посівах було застосовано регулятори росту Гуміфілд ВР-18 в.с., 0,4 л/га в одній баковій суміші із Фульвітал Плюс в.с., 0,3 л/га.


«Вже на третій день після внесення агрономом було помічено відростання нових листків. Солі гумінових кислот забезпечили зняття стресу у рослин, а фульвові кислоти простимулювали швидке наростання нових листків. Станом на 18 червня на рослинах майже не залишилось ознак градобою. Забарвлення у листків темно-зеленого кольору, що свідчить про те що рослини інтесивно фотосинтезують та розвиваються», — звітують спеціалісти компанії «Агротехносоюз».

49 переглядів0 коментарів
bottom of page