top of page

Соняшник. Захист від гербіцидних стресів


Гербіцидний захист соняшнику є обов’язковим елементом системи захисту, але такі фактори як: промивання гербіцидів, особливо не оригінальних, їх післядія чи високі норми внесення може призвести до втрат врожаю на рівні 5-10 % і більше. Це в середньому – 1,5 – 2,0 ц/га соняшнику. При цьогорічній ціні на соняшник це доволі не малі гроші.


ТОВ «Агротехносоюз» пропонує рішення для подолання гербіцидних та інших стресів при вирощуванні соняшнику. Гуміфілд форте Аміно , Фульвігрін Антистрес, Фульвігрейн Антистрес – це АНТИСТРЕСАНТИ, які спеціально були розроблені для відновлення рослин після гербіцидного стресу, захисту від промивання ґрунтових гербіцидів та посилення посухостійкості. Особливо ознаки стресу проявляються коли гербіцидні стреси супроводжуються низькими температурами.


Для захисту посівів соняшнику від різних стресів компанія Агротехносоюз рекомендує:


Гуміфілд Форте Аміно – має в своєму складі: солі гумінових кислот – 135 г/л.

вільні L-амінокислоти – 60 г/л.

Основа препарату вільні L-амінокислоти, які засвоюються рослиною протягом першої доби та відразу включаються до обмінних процесів у клітинах, забезпечуючи швидке та ефективне виведення рослин зі стану стресу.


Фульвігрін Антистрес – солі гумінових і фульвових кислот – 100 г/л.

Амінокислоти – 100 г/л.

Екстракт морських водоростей – 100 г/л.

Вільне поєднання у препараті солей гумінових, фульвових кислот з екстрактом морських водоростей забезпечує пролонгований захист рослин. Швидко відновлює порушення обміну речовин та компенсує нестачу фітогормонів.


Фульвігрейн Антистрес – солі гумінових та фульвових кислот – 135 г/л.

Вільні L- амінокислоти - 60 г/л.

Азот - 5 г/л.

Бурштинова кислота, ароматичні оксикарбонові кислоти.


Препарат має підсилену антистресову дію за рахунок вільних L-амінокислот та янтарної кислоти. Через 6 годин після внесення починається потужна антистресова дія, візуальний ефект на третій день за рахунок дії амінокислот, янтарної кислоти та ароматичних оксикарбонових кислот.

В 2020 році в одному з господарств Чернігівської області на посівах соняшнику використовували гербіцид з д.р. Хізалофоп-П-етил, 125 г/л в нормі 1,2 л/га. Для зменшення гербіцидного навантаження було прийнято рішення додати в бакову суміш Гуміфілд Форте Аміно в нормі 0,4 л/га та для покращення засвоєння важкодоступних елементів живлення з грунту, забезпечення рослин Бором в легкодоступній формі Фульвігрін Бор – 1,0 л/га. При збиранні – врожайність на досліді була на 1,87 ц/га більша ніж на контролі. Додаткові витрати склали – 12,2 Є, або 403 гривні. При ціні соняшнику 15000 грн. т господарство отримало 2400 гривень прибутку з гектара.

Використовуючи препарати компанії Агротехносоюз Ви захищаєте посіви від стресів.



Автор:

менеджер з розвитку компанії Агротехносоюз

по Сумській і Чернігівській областях

Лимар Петро

75 переглядів0 коментарів
bottom of page