top of page

Стан озимої пшениці на Полтавщині

Станом на 20.04.21 р. стан озимих пшениць на Полтавщині, у більшості посівів є задовільним.

Завдяки помірним температурам після зими, без сильних заморозків на весні із достатньою кількістю вологи пшениці вийшли з зими у досить гарному стані і мають гарне кущення.

Більш слабкі пшениці зустрічаються тільки в тих господарствах які працюють по мінімальній технології або і зовсім нічого не вносять.




Останні два тижні спостерігається волога погода з денною температурою від 8-13 °С в ночі від 0 – 5°С з помірними опадами, які по прогнозам затягнуться аж до кінця квітня. Тож треба ретельно спостерігати за станом озимих пшениць після опадів та потепління для запобігання захворювань та зняття ймовірних стресів.


Так обстежуючи декілька полів господарств у Кобеляцькому та Козельщинському районі, візуально гарна пшениця, має слабку кореневу систему та погано розвинену вторинну кореневу систему.


При тому, що господарство не шкодує грошей на обробіток і підживлення. Господарства планують використовувати препарати на основі Хлормекват-Хлориду, щоб присадити кущення і більше розвинути кореневу систему.

Компанією Агротехносоюз було запропоновано застосувати Гуміфілд Форте Аміно нормою 0,5л/га, потужний антистресант. До його складу входять солі гумінових кислот – 135г/л які стимулюють розвиток кореневої системи, а також вільні амінокислоти – 60г/л які захистять рослини від перепадів температур. Калію 20г/л і Мікроелементів – 5г/л. Гуміфілд Форте Аміно забезпечує пролонгований захист рослин до 14 днів.

Тож слідкуйте за новинами, будемо тримати Вас у курсі розвитку подій.



Автор:

менеджер з розвитку компанії Агротехносоюз по Полтавській області

Скок Руслан











15 переглядів0 коментарів
bottom of page