top of page

Стимуляція озимого ріпаку


В Кіровоградській області Устинівського району, одне із господарств звернулося з питанням, як можна за рахунок стимуляторів росту рослин і антистресантів вплинути на посіви озимого ріпаку. Після відновлення вегетації посів був зріджений, а рослини слаборозвинені.


Фото Стан рослин на 05.04.2021р


Після огляду полів, було прийнято рішення використати продукт компанії Агротехносоюз Гуміфілд Форте Фульвік в.с. в нормі 0,4 л/га для стимуляції вегетації, розвитку вторинної кореневої системи і збільшення коефіцієнту гілкування.


До його складу входять:

· Фульвових кислот – 60 г/л

· Солі гумінових кислот – 135 г/л

· В т.ч.: амінокислоти – 20 г/л

калій - 20 г/л

мікроелементи – 5 г/л


У фазу бутонізації використовували Фульвігрін Стимул нормою 0,5 л/га. Фульвові кислоти, які входять до складу препарату це природні стимулятори росту рослин, які активізують фізіологічні процеси в рослині, підвищують коефіцієнт засвоєння поживних речовин з грунту і внесених добрив. Азот в амідній формі і його відразу використовують рослини, а в екстракті морських водоростей є природні фітогормони – цитокінін і ауксин, які впливають не тільки на ріст рослин, але й посилюють стресостійкість рослин.

Станом на 10.05.2021 р. рослини озимого ріпаку вже повністю цвітуть, за рахунок утворення додаткових стебел по густоті посів вирівнявся, хоча в господарстві стояло питання про пересів даного поля.


Фото Ріпак станом на 10.05.2021р.



Господарство задоволене роботою препаратів компанії Агротехносоюз і вже є домовленість про їх використання в подальшому.

Автор: Монке Станіслав Володимирович - менеджер з регіонального розвитку компанії Агротехносоюз в Кіровоградській області


За більш детальною інформацією звертайтеся за телефоном 067-342 88 25


15 переглядів0 коментарів
bottom of page