top of page

Що робити, якщо соняшник отримав пестицидне пригнічення?


(дата фото: 11.06.20)


Сьогодні, щоб досягати високих врожаїв соняшнику вже не можливо обійтися без використання пестицидів. Але через кліматичні фактори, які складаються на території України застосування хімічних речовин на посівах може мати й негативні наслідки для основної культури і це не пов’язано із якістю самих продуктів. Що ж робити, якщо рослини отримали пригнічення від застосування пестицидів?

Яскравим прикладом вирішення даної проблеми може слугувати досвід отриманий в одному із господарств Кіровоградської області. На площі 150 гектарів посіви соняшнику були пригніченні від застосування гербіциду. Причиною пригнічення стала висока норма, яка не відповідала рекомендаціям виробника. Гербіцид вносили 02.06.20, опіки почали проявлятися вже на наступний день після внесення. Спочатку агрономом було прийнято рішення почекати декілька днів, щоб дати соняшнику можливість відновитись самотужки. Проте, ситуація тільки продовжувала погіршуватись, що можна побачити на фото, які зроблені 11.06.20.

(дата фото: 11.06.20)

Для того, щоб врятувати врожай спеціалістами компанії Агротехносоюз було запропоновано застосувати препарат Гуміфілд Форте Аміно в.с., в нормі 0,5 л/га на 150 гектарах. Антистресант було внесено 12.06.20. Повторний огляд після внесення було проведено 19.06.20 результатом якого агроном господарства залишився дуже задоволений. За рахунок дії солей гумінових кислот та L-амінокислот рослини відновили ріст, пошкодженні листки набули темно-зеленого забарвлення, а також почали активно наростати нові листки. Можна зробити висновок, що за рахунок внесення препарату Гуміфілд Форте Аміно в.с., 0,5 л/га в рослин відновився метаболізм, активізувався синтез білків та нуклеїнових кислот, нормалізувався ріст та посилилось живлення.

Повторних внесень на соняшнику більше проводитись не буде, тому що по технології господарства внесень більше не передбачається. Проте, було вирішено застосувати препарат Фульвітал Плюс на посівах кукурудзи в комплексі із мікроелементами.

(дата фото: 19.06.20)



(дата фото: 19.06.20)


#агротехносоюз #пестецитднепригнічення #соняшник #аміно #гуміфілд #фульвітал #високіврожаї

184 перегляди0 коментарів
bottom of page