top of page

Як впливають фульвові кислоти на рослину?

Фульвові кислоти входять до переліку гумінових речовин, тому мають органічну природу. Фульвові кислоти розчинні у воді і дуже рухливі. Вплив фульвових кислот на ґрунт та рослинність досліджували зарубіжні та вітчизняні науковці і прийшли до висновку, що фульвові кислоти стимулюють ріст та розвиток рослин за рахунок їх високої біологічної активності.


Як впливають фульвові кислоти на ріст і розвиток рослин гороху і в результаті на урожайність вирішили подивитися і в одному з господарств Луганської області. Для цього було закладено дослід по обробці посіву гороху ярого препаратом компанії Агротехносоюз Фульвітал Плюс в. с. нормою 0,45 л/га. Обробіток проводили в фазу гороху 5-7 листків. Перший огляд рослин проводили через 10 днів після обробітку а другий через 20 днів. Результати дії препарату добре видно на фото, розміщених нижче.

Порівняння рослин через 20 днів після внесення


До складу препарату Фульвітал Плюс в. с. входять фульвові кислоти з мікроелементами. Через малу молекулярну вагу фульвові кислоти легко проникають в рослини і стимулюють їх ріст і розвиток. Збільшується виділення органічних кислот кореневими волосками, змінюється рН в прикореневій зоні. За рахунок підкислення грунту поживні речовини діляться на частини іонного розміру і краще засвоюються рослинами.

Розвиток рослин помітно різнився на ділянці обробленій препаратом Фульвітал Плюс в. с. і на необробленій ділянці протягом всієї вегетації. Звичайно, основне це збір врожаю. Але і тут було все закономірно. Урожайність на ділянці, яка була оброблена Фульвіталом Плюс в.с. склала 21,7 ц/га, а на необробленій ділянці – 16,2 ц/га. Прибавка гороху 5,5 ц/га всього за 120 грн.



Автор:

Лазуренко Євгеній Володимирович

менеджер з регіонального розвитку компанії Агротехносоюз в Харківській і Луганській областях










108 переглядів0 коментарів
bottom of page